2017 Ev Dekorasyon Trendleri

2017 Ev Dekorasyon Trendleri

2017’de yükselişe geçerek, ev ve iç mekanların atmosferine yön verecek en etkili 11 dekorasyon trendini bir araya getirdik.

1/11 Söylemin Ne?

Hayattaki duruşunu, motivasyon kaynaklarını evinle paylaş akımı bu sene de en baskın şekli, ‘Typo’ Yazı karakterlerinin dekorasyona dokunuşu ile devam ediyor. Hayata motive olmak için de evdekiler tasarımları ve desenleri ile seferber oluyor! Her biri ayrı ayrı dile gelmiş ev aksesuarları, ev halkını motive eden tablolar yastıklar, bardaklar duvar stickerları, harfli seramik biblolar, harfli aydınlatmalar ve notlu paspaslar bu sene daha çok olacak.

2/11 İkonik Sadelik

Temel ihtiyaçları klasikleşmiş öğelerle, hem nostaljik hem de fonksiyonel olarak kullanmayı tercih edeceğiz. Örneğin bir ayna, ev girişinde geniş göstermek için kullanılıyor ise çapı büyük amaca yönelik ve teferruatsız olarak tercih edilecek. Diğer tarafta ikonikleşmiş Audrey Hepburn, Marilyn Monroe’nun şık ama basik stilleri de burada vurgulanıyor.

3/11 Pastel & Mat ve Parlak Uyumu

Pastel renklerin yükselişini, mat gri, yeşil, lacivertlerle daha da ortaya çıkarmaya ve aynı zamanda metal parlaklarla da kullanarak çeşitlendirmeye devam edeceğiz.

4/11 Hem Fonksiyonel Hem Doğal

Doğal ve cilasız mobilyalar, ham boyasız lakeden uzak ahşap aksesuarlar, doğal halleri ile evlerde yerini alıyor. Daha sıcak ev ortamları için çakıl taşları, halat ipleri, demir borularla kombinli bir çok mobilya aksesuarı göreceğiz. Özellikle Country stili evlerde biraz doğallık ambiansı için mobilya aksesuarlarında kütükler tercih edilecek.

5/11 Orijinal El Yapımı

Fonksiyonel doğallık trendiyle çok iyi kombinlenebilen bir başka trend, her geçen yıl el emeği göz nuru tasarımlarla daha da kıymet kazanıyor. Nordik tasarımcılardan da esinlenerek yerel değerlerin korunması, tüketilmesi bu senenin en önemli dekorasyon trendlerinden. Burada seramik, örgü gibi el sanatlarının yanısıra eskiyi değerlendirmek için ahşap boyama gibi “Do it yourself” işler de çok fazla önem kazanacak. Dantel desenlerini, cam tabakların kabartması olarak ve kolalanmış hali ile bir abajur başlığı olarak da herşeyin üzerinde göreceğiz.

6/11 Düzenli Ev Uzmanları Geliyor

Düzenli evler aslında geçen yıldan bu yana yükselişte. Bu metrekareleri küçülen şehir yaşamında, verimliliği sonuna kadar kullanmak için bir çözüm. Bu konunun uzmanları oluşmaya başladı, evinizi tüm detayı ile toplayıp düzenleyip, kuralları koyup gidiyorlar. Evde düzenleme ile ilgili her fonksiyonel ürünün fazlası ile satacağı bir yıl geliyor. Eskileri satmak, yenilere yer açmak ve yenileri daha iyi saklamak için bu bir ihtiyaç.

7/11 Yeşiller ve Tropikal

Bu senenin rengi yeşil, doğaya dönüşün bir temsili olarak ev dekorasyonunda da söz konusu. Dekorasyonda yeşilin nasıl kullanıldığını, siyah, beyaz ve hasırlarla nasıl kombinlendiğine çokça şahit olacağız. Vazolarda büyük bir dal yapraklar, yaprak desenli yastıklar, çerçeveler, tabaklar bu desenlerle dolu olacak. Bu sene yeşil görünce dur!

8/11 Gri Drama

Bu sene grinin çeşitli tonlarını biraz beyazın netliğini kıracak bohemlikte göreceğiz. Özellikle fon duvarlar, salonun ana aksesuarı koltuklarda, yemek masalarında tabaklarda, sunum aksesuarlarında, perdelerde olacak. Her ne kadar drama desek de aslında renklerin enerjisini dinginleştiren bir tarafı da var. Mimarların gözdesi olacak bu tarz aslında ev dekorasyonunda her renkle uyum sağlayabildiği için işleri kolaylaştıracak. Mermer, bakır, pirinç, pasteller, seramikler, hasırlar a da en iyi zemini gri oluşturacak.

9/11 Ev Mücevherleri

Kristalin geri dönüşünden sonra (2013), mermer (2015), mermerden sora ise bu doğal taşlar geri döndü. Fengshui ye göre evin enerjisini temizliyorlar, amatist, quartz en çok ilgi görenleri. Bardak altlıkları, kahve sunumlarında tepsiler, sehpalar, duvar panolarında ve dekoratif aksesuarlarda bolca kullanılıyorlar.

10/11 Yeni Malzeme: Mantar

Mantar dayanıklı, ama bir o kadar da yumuşak en önemli ise geri dönüşümlü olması sebebi ile dekorasyonda tercih edilir bir malzeme olmaya aday. Biraz futuristik olsa da önümüzdeki dönemlerde masa tablaları, sandalye minderleri, aydınlatmalarda, ev düzenleme aksesuarları olarak kutu ve sepetlerini bol bol göreceğiz.

11/11 Trend Kumaş:Kadife

Kadifenin yumuşak ve parlak etkisi sıcak, rahat hissini verirken görsel olarak da tarihler boyunca bir ihtişam simgesi olmuştur. Perdelerde ve döşemeliklerde kullanmaya alışkınız ancak, kadife giydirilmiş duvarlar, gece elbisesini taşıyan bir manken gibi uzun sofraları yerlere kadar kaplayan şık masa örtüleri davetlerdeki tercihlerimiz arasına girecek.

No Comments

Post A Comment